An initial master plan was produced, from which the three phase project was implemented. The project included complete site design services from conceptual design to construction observation. The slopping site provided opportunities for creative use of field stone walls and large boulders set into the slope to retain the grades. French doors were installed in the great room of the house, opening out to the new bluestone terrace. Stepped walls and granite slab treads, appear to cascade down the slope to the lawn below. Improvements to the front of the house involved rebuilding the existing front porch and creating three stair runs with fieldstone walls and bluestone terraced platforms providing a more welcoming connection between the driveway and front entrance. The series of stairs and platforms, are flanked by evergreen hedges, to create a horizontal expression of plinth like bases upon which the house now appears to comfortably rest.

   
 
   
 
About the Firm
   
     
                      Portfolio
   
     
Clients
   
     
Contact Us
   
     
      

project photos